Chraňte své oči před modrým zářením

Chraňte své oči před modrým zářením

Život v dnešní digitální době

V našem každodenním životě stále více dominují digitální zařízení. LCD/LED televize, laptopy, tablety, chytré telefony nebo GPS zařízení; používáme tyto přístroje od brzkého rána do pozdní noci v práci, na cestách i doma. S těmito zařízeními navíc pracujeme většinou z těsné blízkosti a naše oči jsou tak čím dál více vystaveny modrému světlu, které všechna tato zařízení vyzařují.

Stinná stránka modrého světla

Modré světlo je samo o sobě přírodním jevem - je součástí denního světla a pomáhá nám zůstat vzhůru - pokud mu jsme ale vystaveni příliš dlouho, muže to mít na lidský organizmus nežádoucí účinky.

Stále více lidí si stěžuje, že pří používání digitálních přístrojů zaznamenává nepříjemné pocity jako jsou podrážděné oči, rozmazané vidění, únava, bolesti hlavy atd. Poslední výzkum ukázal, že tyto nepříjemné pocity zažívá 83% osob nosících brýle.*

* Millward Brown: "Postoj spotřebitelů k antireflexním vrstvám". Průzkum mezi 1204 nositeli brýlí v 6-ti evropských zemích. Listopad 2012.

Proč právě úprava BlueControl ?

Brýlové čočky s povrchovou úpravou BlueControl neutralizují modré světlo, které vyzařují obrazovky počítačů, televizoru, mobilních telefonu, tabletů, a které je také obsaženo v umělém osvětlení interiérů zářivkami a ve slunečním záření.

BlueControl výrazně přispívá k omezení únavy očí a stížností na pocit napětí v nich.


 
 








 

 

 

Další výhody Bluecontrol jsou :

snížení úrovně oslnění


zlepšení kontrastu viděného obrazu


vypadá skvěle


Užitečné typy pro zdravé oči

Zde je několik praktických rad, které Vám pomohou udržet Vaše oči zdravé při používání digitálních zařízení.

  • Udržujte dostatečnou vzdálenost mezi Vašima očima a obrazovkou; nejvýhodnější vzdálenost od obrazovky počítačů a laptopu je na délku natažené paže.
  • Umístěte obrazovku Vašeho počítače nebo televize rovně před Vás a mírně pod úroveň očí tak, aby úhel pohledu nepřesáhl 35 stupňů.
  • Přenosné přístroje by měly být drženy v bezpečné vzdálenosti od Vašich očí a mírně pod jejich úrovní.
  • Častějším mrkáním předejdete příznakům suchých očí a zároveň si usnadníte zaostřování na různé vzdálenosti.
  • Pravidelně si dělejte krátké přestávky, během kterých se budete dívat mimo obrazovku.