Proč volit antireflexní úpravu brýlových čoček

Proč volit antireflexní úpravu brýlových čoček

Co to znamená, když se řekne, že brýle mají antireflex ?
Proč si vybrat tuto povrchovou úpravu ?

Antireflex je povrchová úprava brýlové čočky, která má hned několik výhod. S antireflexní vrstvou nedochází k nepřirozenému zrcadlení brýlových čoček, redukují se odlesky a oči vypadají přirozeněji. Pohled přes takové brýle je potom jasnější a kontrastnější.

Princip spočívá v interferenci světla na tenkých vrstvách za podmínek utlumení odražených paprsků. Čočka s antireflexní úpravou vyniká vyšší propustností pro světlo a uživateli poskytuje čistý a odrazy nerušený pohled, čímž mj. omezuje únavu očí. Pomůže také výrazně zlepšit vzhled a atraktivitu nositele brýlí, neboť okolní lidé při pohledu do jeho očí nevidí odražené světlo na brýlových čočkách, ale přímo oči a jejich okolí.

Kromě estetického hlediska má antireflex také funkční a praktické hledisko. Antireflex je tvořen několika vrstvami oxidu kovů a aplikace se provádí na zadní i přední plochu brýlové čočky. Nositel brýlí s touto úpravou pocítí lepší kvalitu zobrazení za každé situace. Práce s počítačem, řízení automobilu nebo práce v uměle osvětleném prostředí bude o poznání příjemnější a pohodlnější a nebude oči tolik namáhat a unavovat.

Antireflexní úpravu doporučujeme do všech typů brýlí. Údržba skel s antireflexní vrstvou je snadná. Brýle můžete vyleštit navlhko prostředky určené k čištění brýlí (různé druhy sprejů) nebo postačí jarová voda a mikrovlákno. Ideální také je, nechat si brýle jednou za čas ultrazvukem.

Pokud už nechcete dál střádat fotky a videa, na kterých se vám v brýlích odráží okolní prostředí, zvolte brýle s antireflexní úpravou. Jen tak docílíte přirozeného pohledu do očí.